by Institute of Entrepreneurship Development iED

10 έξυπνοι τρόποι για να γίνεις εκατομμυριούχος

Η ανάπτυξη του Διαδικτύου έχει εκδημοκρατίσει την είσοδο της επιχειρηματικότητας. Από οπουδήποτε στον κόσμο (που παρέχεται η πρόσβαση στο διαδίκτυο), οι ιδρυτές μπορούν να λανσάρουν αληθινές, βιώσιμες επιχειρήσεις ικανές να δημιουργήσουν εκατομμύρια δολάρια ετησίως.

Ενώ η τεχνολογία έχει μειώσει τα εμπόδια για να ανθίσει μια νέα επιχείρηση, υπάρχουν ακόμα αρκετά προβλήματα που πρέπει να λυθούν. Υπάρχουν αρκετές ιδέες εκεί έξω, που ως βασικό συστατικό για μια startup—εκτός του χρόνου και της τύχης—είναι η εκτέλεση. Απλά πρέπει να κάνεις το πρώτο βήμα. Για να ξεκινήσεις, εδώ θα βρεις 10 βιώσιμους επιχειρηματικούς τρόπους.

1. Gmail  Extension Creator:

Οι σύγχρονες επιχειρήσεις βασίζονται στα  μηνύματα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ώστε να ετοιμάζουν τη δουλειά τους. Υπάρχουν άπειρες ευκαιρίες  για την ανάπτυξη των επεκτάσεων του Gmail που αυτοματοποιούν τμήματα στη ροή της εργασίας για την εξοικονόμηση χρόνου και χρημάτων.

2. Drone Videographer:

Η βελτίωση της τεχνολογίας των αερόπλοιων, έχει καταστήσει ευκολότερη από ποτέ ώστε να πάρει ένα drone στον ουρανό και να το πετάξει σε ένα όμορφο τοπίο ή κτίριο. Οι βιομηχανίες εμπορικών και οικιστικών ακινήτων ουσιαστικά ικετεύουν για περισσότερους drone videographers για να εξυπηρετήσουν τον ατζέντη τους  και τους home developers.

3. FAQs Chatbot Builder:

Οι εταιρείες ξοδεύουν άπειρες ώρες τη βδομάδα απαντώντας σε ερωτήσεις στο chat της υποστήριξης  από τους πελάτες τους. Βοήθησέ τους να  διευκολύνουν αυτή τη διαδικασία χρησιμοποιώντας απλά ένα chatbot.

4. Online Course Creator:

Εάν γνωρίζεις πολύ καλά μια βιομηχανία ή μια εργασία, μπορείς εύκολα να δημιουργήσεις και να πουλήσεις ένα online μάθημα που διδάσκει στους ανθρώπους μια νέα δεξιότητα. Απλά πρέπει να  επενδύσεις στους πόρους από πριν που είναι απαραίτητοι για την ανάπτυξη της τάξης.

5. Social Media Manager:

Μπορείς να διαχειρίζεσαι τους λογαριασμούς στα social media διαφόρων εταιρειών εάν έχεις και τον εαυτό σου μέσα στην  αγορά. Διαφήμισε την ικανότητά σου να κάνεις αρκετές πωλήσεις και να αυξήσεις την απόδοσή σου με το να αξιοποιείς τα πολλαπλά social channels.                                        

6. Online Influencer:

Κάτι πολύ συνηθισμένο σήμερα είναι το να γίνεις μια διασημότητα στο διαδίκτυο, κάτι για το οποίο υπάρχει λόγος: Χτίζοντας ένα κοινό στο Internet μπορεί να σου δώσει τεράστια επιρροή, κάτι το οποίο θα μπορεί να μετρηθεί σε μια μεγάλη κλίμακα με το πέρασμα του χρόνου.

7. Event Planner and Promoter:

Σε εστιατόρια, clubs και σε άλλους φυσικούς χώρους υπάρχει το ζητούμενο του να προσπαθούν συχνά να προσελκύσουν ακόμα περισσότερους πελάτες. Χρησιμοποιώντας την ικανότητά σου ως marketer, μπορείς να φέρεις πολλούς νέους πελάτες σε αυτούς τους χώρους και να αυξήσεις το “buzz” γύρω από αυτούς.

8. Ghostwriter:

Μπορείς να αξιοποιήσεις την ικανότητά σου ως προς το γράφεις καλά και γρήγορα, σε μια σοβαρή επιχείρηση αν απευθυνθείς στους κατάλληλους πελάτες. Δοκίμασε τις πλατφόρμες ελεύθερων επαγγελματιών όπως το Upwork και το Freelancer.com. Όσο παράγεις συνεπές και ποιοτικό περιεχόμενο, με την πάροδο του χρόνου, θα δεις την επιχείρησή σου να αναπτύσσεται.

9. Content Translator:

Το να έχεις ευχέρεια σε μια άλλη γλώσσα μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά πολύτιμη για τους ανθρώπους που χρειάζονται μετάφραση στις ιστοσελίδες τους. Βάλε έναν απλό ιστότοπο, και μπορείς να ξεκινήσεις να κάνεις τη χρέωσή σου, σύμφωνα με την ειδικότητά σου ως “μετάφραση”, για ιστότοπους, έγγραφα και παρουσιάσεις.

10. Freelance Designer

Μάθε πώς να χρησιμοποιείς το Photoshop ή το sketch, και μπορείς να ξεκινήσεις να χρεώνεις τους πελάτες σου για τη δουλειά σου ως σχεδιαστής. Ως ελεύθερος επαγγελματίας, είσαι ικανός να ορίσεις τις δικές σου διαθέσιμες ώρες και να υπαγορεύσεις εσύ το πώς θα εξελιχθεί η επιχείρησή σου.

Δημοσιεύτηκε στο: www.startup.gr

Τελευταία Νέα

Remarketing: Ό,τι Πρέπει να Ξέρεις

του Στέλιου Αμπατζίδη Κάθε επιχείρηση, για να επιδιώκει να παραμένει ανταγωνιστική στην αγορά, καλείται να αναπτύξει και να διατηρήσει το πελατολόγιό της. Πλέον, με την χρήση...

Ψηφιακή Οικονομία: Ποιες Είναι οι Δεξιότητες-διαβατήριο;

του Μάριου Αναστασίου Η ψηφιακή οικονομία είναι ένας όρος που ακούγεται ολοένα και πιο συχνά. Για να περιγράψει περιληπτικά το μετασχηματισμό της παγκόσμιας οικονομίας που...

Συναισθηματική Νοημοσύνη και Αγορά Εργασίας

Της Αναστασίας Αδάμ Σε ενδιαφέρει άραγε, να είσαι πιο αποτελεσματικός στην επαγγελματική και προσωπική ζωή σου; Θέλεις να γνωρίζεις συνειδητά τι νοιώθεις και με βάση αυτό, να...

Ο Ρόλος και η Σημασία του...

του Στέλιου Αμπατζίδη Στη σημερινή εποχή, οι περισσότερες επιχειρήσεις χρησιμοποιούν ως πηγή διαφήμισης και προώθησης των προϊόντων τους, το διαδίκτυο. Παρατηρείται, δηλαδή, έντονη τάση προς τη...

Οι Νέες Τεχνολογίες στην Αγορά Εργασίας

της Μαρίας Φραγκίνη Στις μέρες μας οι νέες τεχνολογίες αποτελούν ένα αναπόσπαστο μέρος στην ζωή του ανθρώπου, επηρεάζοντας σε μεγάλο βαθμό και την αγορά εργασίας....