by Institute of Entrepreneurship Development iED

Εκπαιδευτικά Σεμινάρια για επιχειρηματίες και στελέχη επιχειρήσεων για την ανάπτυξη της Δημιουργικότητας στο χώρο εργασίας.

Το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας ανακοινώνει την διοργάνωση εκπαιδευτικού σεμιναρίου στην Λάρισα για την κατάρτιση νέων επιχειρηματιών και στελεχών επιχειρήσεων σε νέους τρόπους διαχείρισης και διοίκησης, οι οποίοι προωθούν την έννοια της Δημιουργικότητας στο χώρο εργασίας.

Το σεμινάριο υλοποιείται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου «Creative Holism to Improve Management and Entrepreneurial Role models and Approaches» του προγράμματος Leonardo da Vinci, Development of Innovation.

Στόχος είναι η εκπαίδευση επιχειρηματιών και στελεχών επιχειρήσεων προκειμένου να αναπτύξουν δεξιότητες που σχετίζονται με την δημιουργικότητα προκειμένου να είναι σε θέση να εφαρμόζουν νέες προσεγγίσεις στη διαχείριση επιχειρήσεων και ανθρώπινου δυναμικού που βασίζονται στην ανάδειξη και ανάπτυξη της δημιουργικότητας στον χώρο εργασίας.

Η δημιουργικότητα ως δεξιότητα σχετίζεται με σημαντικές διεργασίες μέσα στον επαγγελματικό χώρο, όπως η δημιουργική σκέψη, η επίλυση προβλημάτων, η λήψη αποφάσεων, η διαχείριση χρόνου και η αξιοποίηση των διαφορών, που συμβάλλουν στην ανάπτυξη ομαδικού και περισσότερο αποδοτικού εταιρικού κλίματος. Συνεπώς η έννοια της δημιουργικότητας αποτελεί έναν σημαντικό παράγοντα που θα μπορούσε να συμβάλει στην σταθεροποίηση αλλά και στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων, ιδίως στο πλαίσιο της παρούσας κρίσης που βιώνουν.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί με την συνεργασία του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης Open Mellon. Προβλέπεται η συμμετοχή 15 ατόμων ενώ περιλαμβάνει 30 ώρες συμβατικής εκπαίδευσης και 10 ώρες εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Οι διδακτικές ενότητες αφορούν στα εξής:

  • Επιχειρηματικότητα: Δημιουργικότητα και Καινοτομία στις Επιχειρήσεις
  • Η δημιουργικότητα ως διανοητική διαδικασία
  • Τόνωση της προσωπικής δημιουργικότητας αλλά και της ομάδας
  • Μέθοδοι Διοίκησης για την ανάπτυξης θετικής δημιουργικότητας
  • Δημιουργικότητα στην πράξη

Η συμμετοχή είναι δωρεάν ενώ θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να αποστείλουν το βιογραφικό και την αίτησή τους μέχρι τις 9 Απριλίου 2014.

Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για τις αιτήσεις συμμετοχής

Open Mellon Α.Ε.

ΠΑΝΑΓΟΥΛΗ 73, 41222, ΛΑΡΙΣΑ

Τηλέφωνο:     2410551320

FAX:    2410551321

e-mail:             info@openmellon.gr

Ιστοσελίδα:    http://www.openmellon.gr

Σε επόμενο στάδιο, θα ακολουθήσει η υλοποίηση εκπαιδευτικών εργαστηρίων βασισμένα στη μεθοδολογία της εταιρικής θεατρικής αναπαράστασης, με στόχο επίσης στην αναβάθμιση των δεξιοτήτων των επιχειρηματιών και των στελεχών επιχειρήσεων.


Το σχέδιο αυτό χρηματοδοτήθηκε με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η παρούσα ανακοίνωση δεσμεύει μόνο τον συντάκτη της και η Επιτροπή δεν ευθύνεται για τυχόν χρήση των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτήν.

Τελευταία Νέα

Ενδυνάμωση της Nεολαίας στην Kοινωνική Eπιχειρηματικότητα...

Στο πλαίσιο του χρηματοδοτούμενου από την Ευρωπαϊκή Ένωση έργου "Socially Agile", συντάχθηκε με επιτυχία μια ολοκληρωμένη έκθεση για τη διερεύνηση του τοπίου της κοινωνικής...

Ανοικτή Πρόσκληση: Online Σεμινάριο για την...

Είστε νέος/α επιχειρηματίας ή ενδιαφέρεστε για την επιχειρηματικότητα και τη βιώσιμη ανάπτυξη; Θέλετε να εξελίξετε τις γνώσεις σας και να ενσωματώσετε τις αρχές της...

Διαδραστικό βιβλίο SAHHim: Καλλιεργώντας Υγιείς Τρόπους...

Το SAHHim δημιουργήθηκε για να βελτιώσει τις γνώσεις, τις δεξιότητες και τις ικανότητες των μαθητών με ειδικές ανάγκες (SSN) και των εκπαιδευτικών τους σχετικά...

Έρευνα για την Ανάπτυξη Ψηφιακών Δεξιοτήτων...

Δηλώστε συμμετοχή στην έρευνα που απευθύνεται σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις και στοχεύει στην ανάπτυξη ενός ευέλικτου και πιστοποιημένου προγράμματος επανεκπαίδευσης (reskilling) για πρόσφατους πτυχιούχους και...

Νέα Πρόσκληση για Χρηματοδοτική Στήριξη Επενδύσεων...

Μικρομεσαίες επιχειρήσεις μπορούν να λάβουν επιχορηγήσεις έως και 50.000 ευρώ! Το πρόγραμμα επιχορήγησης επενδύσεων πράσινης μετάβασης του έργου STAGE ανακοίνωσε τη δεύτερη πρόσκληση του.   Το STAGE...