Τα νέα του ΙΝΑΝΕΠ

Οι 6 δεξιότητες – «κλειδιά» για την εποχή του ψηφιακού μετασχηματισμού

Στην εποχή του ψηφιακού μετασχηματισμού, η ύπαρξη ειδικού σε ένα θέμα δεν αρκεί. Η προσαρμογή του είναι το κλειδί της επιτυχίας για να αντέξει τις εξελισσόμενες ψηφιακές αλλαγές στον χρηματοπιστωτικό κλάδο. Παραθέτουμε έξι δεξιότητες που θα αναζητηθούν στο εγγύς μέλλον.

1. Κριτική σκέψη

Όταν πρόκειται για νέες επιχειρήσεις, η κριτική σκέψη είναι μια ικανότητα που βοηθά τους ανθρώπους να καθορίσουν και να λύσουν νέα προβλήματα που έρχονται στο δρόμο τους. Περιλαμβάνει τη σύνθεση και την ανάλυση δεδομένων, καθώς και την ικανότητα να εξηγεί και να εξάγει συμπεράσματα υπό το πρίσμα αυτών των αναλύσεων. Απαραίτητο συστατικό για την επιβίωση των επιχειρήσεων.

Ωστόσο, μια μελέτη του MindEdge διαπίστωσε ότι μόνο το 36% των σημερινών φοιτητών και των πρόσφατων αποφοίτων θεωρούν ότι είναι καλά εκπαιδευμένοι στην κριτική σκέψη και μόνο το 20% αισθάνεται ότι οι συνάδελφοί τους είναι καλά εκπαιδευμένοι.

2. Η μηχανική μάθηση

Η μηχανική μάθηση αποτελεί μία εφαρμογή της τεχνητής νοημοσύνης, που παρέχει στα συστήματα τη δυνατότητα να μαθαίνουν και να βελτιώνουν αυτόματα από την εμπειρία χωρίς να έχουν προγραμματιστεί ρητά. Η μηχανική μάθηση επικεντρώνεται στην ανάπτυξη προγραμμάτων ηλεκτρονικών υπολογιστών που μπορούν να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα και να τα χρησιμοποιούν για να μάθουν για τον εαυτό τους.

Σχετικό Άρθρο:  Athens Live: Το πρώτο news start-up στην Ελλάδα!

3. Δημιουργικότητα

Η δημιουργικότητα είναι μια κορυφαία δεξιότητα, η οποία καταλήγει σε ασυνήθιστες ή έξυπνες ιδέες σχετικά με ένα δεδομένο θέμα ή κατάσταση, αναπτύσσοντας δημιουργικούς τρόπους επίλυσης ενός προβλήματος. Με τόσα πολλά νέα προϊόντα, νέες τεχνολογίες και νέους τρόπους εργασίας, το μέλλον το εργατικό δυναμικό θα πρέπει να γίνει πιο δημιουργικό για να επωφεληθεί από αυτές τις αλλαγές.

4. Ανάλυση Μεγάλων Δεδομένων

Τα μεγάλα δεδομένα επιτρέπουν στις εταιρείες να κάνουν ουσιαστικές, στρατηγικές προσαρμογές που ελαχιστοποιούν το κόστος και μεγιστοποιούν τα αποτελέσματα. Αν γνωρίζετε τι κάνουν οι καταναλωτές και οι εργαζόμενοι αυτήν τη στιγμή, μπορείτε να δημιουργήσετε προβλέψεις για το τι θα κάνουν στο μέλλον και να ξεκινήσετε να εφαρμόζετε αλλαγές για την αντιμετώπιση των αναγκών και των στόχων σας. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός δεν είναι πλήρης εκτός εάν μια επιχείρηση υιοθετήσει μεγάλα δεδομένα.

5. Διαχείριση αλλαγών

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι κινητές συσκευές και τα μεγάλα δεδομένα ανασχηματίζουν το «εργασιακό τοπίο» της επικοινωνίας και της συνεργασίας. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός είναι μια νέα διάσταση της διαχείρισης αλλαγών, καθώς οι εταιρείες προσπαθούν να κατανοήσουν, να αφομοιώσουν και να παραδώσουν νέες ψηφιακές στρατηγικές.

Σχετικό Άρθρο:  Recycglobe: Διαδικτυακή πλατφόρμα στο χώρο της ανακύκλωσης

6. Παραγωγικότητα

Για την επίτευξη των στόχων σας γύρω από τον ψηφιακό μετασχηματισμό εγκαίρως, χρειάζεστε ανθρώπους που μπορούν να κάνουν πολλά γρήγορα. Και εξίσου σημαντικό, χρειάζεστε ανθρώπους υπεύθυνους για τη δουλειά τους.

Συμπερασματικά, ο ψηφιακός μετασχηματισμός μπορεί και σε ορισμένες περιπτώσεις, έχει ουσιαστικά, αλλάξει τον τρόπο λειτουργίας των επιχειρήσεων και τον τρόπο με τον οποίο προσφέρουν αξία στους πελάτες τους.

Δημοσιεύτηκε στο : https://startupper.gr

Οι 6 δεξιότητες – «κλειδιά» για την εποχή του ψηφιακού μετασχηματισμού

Related Posts