Τα νέα του ΙΝΑΝΕΠ

Συμμετοχή στις συνεδρίες για το έργο COLABOR-ACTIVE: ενεργός γήρανση μέσω ανταποδοτικής οικονομίας

Κάθε δραστηριότητα της οποίας τα αποτελέσματα έχουν άμεσο αντίκτυπο στην κοινότητα και τα μέλη της, είναι σημαντικό να περιλαμβάνει τη συμμετοχή αυτών των ατόμων από την αρχή μέχρι το τέλος και σε κάθε βήμα. Οτιδήποτε θέλουμε να δημιουργήσουμε, είναι απαραίτητο να παίρνουμε συμβουλές και κριτική από τα άτομα που θα επωφελήσει για να είμαστε σίγουροι ότι το αποτέλεσμα θα είναι αξιοποιήσιμο και χρήσιμο. Αυτή είναι και η ιδέα πίσω από τις συνεδρίες που θα πραγματοποιήσει το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας, στο πλαίσιο του έργου «COLABOR-ACTIVE – Development of a training program for enhancing active ageing through not-for-profit sharing economy», που έχει στόχο να ενισχύσει την ενεργό γήρανση μέσω της ανταποδοτικής οικονομίας.

Η πρώτη συνεδρία απευθύνεται σε αντιπροσώπους και μέλη της κοινότητας και οργανισμών που δραστηριοποιούνται έμμεσα ή άμεσα στον τομέα της ενεργούς γήρανσης, ή ακόμα και άτομα άνω των 55 που θα ενδιαφέρονταν να ασχοληθούν με την ανταποδοτική οικονομία μη-κερδοσκοπικού χαρακτήρα, για να ενισχύσουν και να προσφέρουν στην κοινότητά τους και να βρουν εναλλακτικούς τρόπους να μοιραστούν τις γνώσεις και τον χρόνο τους.

Σχετικό Άρθρο:  Σεμινάριο (Μ18): Ασφαλής χρήση των κοινωνικών μέσων δικτύωσης

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία:    

  • να συζητήσουν για τις έννοιες της ανταποδοτικής οικονομίας, συμμετοχής στην κοινότητα και συνεργασίας μεταξύ διαφορετικών ηλικιών,
  • να μάθουν για ιστοσελίδες και πλατφόρμες που ασχολούνται με την ανταποδοτική οικονομία που δε αποσκοπεί στο χρηματικό κέρδος, όπως πχ Τράπεζες Χρόνου,
  • να εκφράσουν τη γνώμη τους σχετικά με το περιεχόμενο του εκπαιδευτικού υλικού που θα αναπτυχθεί αλλά και με τα τεχνικά του κομμάτια, όπως πχ μεθοδολογία, διάρκεια, δραστηριότητες κτλ.

H συνεδρία θα πραγματοποιηθεί στις 21 Φεβρουαρίου το απόγευμα και η συμμετοχή σας θα είναι καθοριστική για τη δημιουργία χρήσιμων και ενημερωμένων αποτελεσμάτων, ενώ θα έχετε την ευκαιρία να μάθετε πως να συμμετέχετε στις μετέπειτα δράσεις του έργου προκειμένου να βοηθήσετε στην πράξη την κοινότητά σας να αναπτυχθεί και να εξελιχθεί!

Δηλώστε συμμετοχή συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα, για να ενημερωθείτε έγκαιρα για την ακριβή ώρα και την αναλυτική ατζέντα.

Από που μάθατε για το σεμινάριο;

Συμμετοχή στις συνεδρίες για το έργο COLABOR-ACTIVE: ενεργός γήρανση μέσω ανταποδοτικής οικονομίας

Related Posts