Τα νέα του ΙΝΑΝΕΠ

Συμμετοχή σε δωρεάν εκπαιδευτικά εργαστήρια για γυναίκες μετανάστες

Το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας (ΙΝ.ΑΝ.ΕΠ.) διοργανώνει σε συνεργασία με τον Δήμο Λαρισαίων, το 2ο θεματικό εργαστήρι αγροτικής επιχειρηματικότητας & επαγγελματικού προσανατολισμού για γυναίκες μετανάστες στην Ελλάδα! 

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του έργου «URBAGRI4WOMEN – Καινοτόμες πρακτικές και κοινές αστικές πρωτοβουλίες για την υποστήριξη της ενσωμάτωσης μεταναστών γυναικών στις τοπικές κοινωνίες μέσω αστικών αγροτικών δραστηριοτήτων» που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ενσωμάτωσης και με ταυτόχρονη συνδιοργάνωση σε  Ιταλία, Αυστρία, Γαλλία, Κύπρο, Πορτογαλία και Αγγλία. Το εργαστήρι θα έχει θέμα «Αγροτικές δραστηριότητες στην πόλη» και οι συμμετέχουσες θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν για

  • τις προοπτικές για καλλιέργειες μέσα στην πόλη, στον κήπο του σπιτιού τους ή στον κήπο της γειτονιάς
  • για το πως μπορούν να δημιουργήσουν και να διατηρήσουν έναν κήπο σε αστικό περιβάλλον
  • πως να προστατεύσουν τον κήπο τους χρησιμοποιώντας φυσικά υλικά
  • τα κατάλληλα λαχανικά και φρούτα για την πόλη ανάλογα την εποχή
  • απλές αγροτικές δραστηριότητες που μπορούν να μετατραπούν σε επιχειρηματικές

Με την ολοκλήρωση του εργαστηρίου, εκτός από τη βεβαίωση παρακολούθησης που θα λάβουν οι συμμετέχουσες, θα αποκτήσουν επίσης δωρεάν από ένα αντίγραφο της εκπαιδευτικής ενότητας «Αγροτικές δραστηριότητες στην πόλη», που αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του έργου, έτσι ώστε να μπορούν να το μελετήσουν και στο σπίτι και να το συμβουλεύονται καθώς δημιουργούν τον κήπο τους!

Ακόμα, θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν συμμετοχή στον Πρώτο Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Φωτογραφίας για γυναίκες μετανάστριες με τη συμμετοχή γυναικών από όλες τις συμμετέχουσες χώρες του έργου!

Το εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί στις 22 Μαρτίου στις 10:00πμ στα γραφεία του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας (Ηρώων Πολυτεχνείου 169, 4ος όροφος), ενώ την επομένη, στις 23 Μαρτίου, οι συμμετέχουσες θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν τον δημοτικό λαχανόκηπο του Δήμου Λαρισαίων.

Λόγω μεγάλης ζήτησης και λόγω των περιορισμένων θέσεων, δηλώστε άμεσα συμμετοχή στο +30 2410626943 ή αποστείλετε email στο projects@ied.eu με θέμα «Εργαστήρι URBAGRI4WOMEN»

Υπ. Επικοινωνίας: Άννα Κορωνιώτη

Συμμετοχή σε δωρεάν εκπαιδευτικά εργαστήρια για γυναίκες μετανάστες