Τα νέα του ΙΝΑΝΕΠ

Πώς η εργασία στο εξωτερικό αλλάζει τους ανθρώπους για πάντα

Οι νέοι σήμερα έχουν την καλή τύχη να ανήκουν σε μια γενιά που ταξιδεύει πολύ, αποζητώντας των πολιτισμό και την αυτο-ανακάλυψη. Και ενώ εκτιμάμε ιδιαιτέρως αυτή την πολυτέλεια, μια πτυχή των ταξιδιών είναι εντελώς υποτιμημένη: αυτή του να διαμένει και να εργάζεται κανείς στο εξωτερικό.

Τι είναι αυτό που τα κάνει τόσο διαφορετικά και τόσο καλύτερα;

1.Μαθαίνετε να ρισκάρετε

αλλά τα ρίσκα δεν είναι ίδια με αυτά που παίρνετε ενώ εισέρχεστε σε μία ανταγωνιστική αγορά εργασίας σε μια χώρα που δεν σας είναι οικεία και όλα είναι αβέβαια. Οπότε πρέπει να έχετε πίστη και να μάθετε να μη φοβάστε το άγνωστο.

2. Ο ρυθμός της ζωής σας δεν θα είναι ποτέ ξανά  ίδιος

Αναπόφευκτα , θα πρέπει να αναλάβετε το χρονοδιάγραμμα της εργασίας σας και επομένως το καθημερινό πρόγραμμα και τις συνήθειες ενός άλλου έθνους. Στο τέλος, αρχίζετε να ξεχνάτε πώς δομείται μια νορμάλ ημέρα γιατί…

3. …συνειδητοποιείτε πως το «νορμάλ» είναι σχετικό

Κοινωνικά, πάντα αντιλαμβανόσαστε τι θα πει «νορμάλ». Το να ζείτε και να εργάζεστε στο εξωτερικό σας κάνει ωστόσο να αναθεωρείτε. Το τι είναι νορμάλ διαφέρει από χώρα σε χώρα και από άνθρωπο σε άνθρωπο. Γίνεστε πιο ανεκτικοί και αποδέχεστε ανθρώπους, έθιμα και τρόπους ζωής.

Σχετικό Άρθρο:  Αποτελέσματα έρευνας για την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση

4. …και επίσης η ευμάρεια είναι σχετική

Βρίσκεστε ανάμεσα σε ισοτιμίες, προσαρμόζεστε στο να ζείτε με διαφορετικό κόστος ζωής και περιβάλλεστε από νέους τύπους ανθρώπων. Συνήθως χρειάζεται λίγος χρόνος να συνηθίσετε, αλλά ξαφνικά σταματάτε να μετράτε αριθμούς στην οθόνη σας και αρχίζετε να μαζεύετε εμπειρίες και αναμνήσεις.

5. Βλέπετε πολλές αλήθειες για την πατρίδα σας

Μπορεί να ακούγεται παράδοξο, αλλά αρχίζετε να βλέπετε τη χώρα σας όπως τη βλέπει κάποιος ξένος. Υποστηρίζετε και εξηγείτε τα έθιμά σας, συνειδητοποιείτε ποια πράγματα είναι σημαντικά για εσάς και γιατί σκέφτεστε με τον τρόπο που σκέφτεστε. Επίσης, αφήνετε πίσω σας τις προκαταλήψεις που έχετε για άλλες χώρες.

6. Τα ταξίδια γίνονται τρόπος ζωής

Σαφώς αυτό δεν συγκρίνετε με το να είστε «ταξιδιώτης», ο οποίος περνάει μεγάλες περιόδους της ζωής του στο δρόμο. Ωστόσο, ταξιδεύετε συνεχώς από τη χώρα που διαμένετε προς την πατρίδα σας και πίσω.

7. Οι επικοινωνιακές σας δεξιότητες τελειοποιούνται

Έχετε πολλές καθημερινές παρεξηγήσεις κάθε μέρα, ενώ διαμένετε και εργάζεστε στο εξωτερικό είτε πρόκειται για γλωσσολογικούς είτε για πολιτιστικούς λόγους. Γρήγορα, όμως, μαθαίνετε να εκφράζεστε με τρόπους που δεν μπορούν να παρερμηνευτούν.

Σχετικό Άρθρο:  Τώρα μπορείτε να ψάχνετε για δουλειά μέσω LinkedIn χωρίς να το μάθει το αφεντικό σας

8. Αποκτάτε πολυπολιτισμική ζωή

Είτε αυτό σημαίνει πως κάνετε φίλους, ξένους που γνωρίζετε σε πάρτυ ή παρακολουθείτε περισσότερες πολιτιστικές/πολιτισμικές εκδηλώσεις, δεν θα κουραστείτε ποτέ να να μαθαίνετε για άλλες κουλτούρες και να συνδέεστε με ανθρώπους που προέρχονται από αυτές.

Πηγή: Europe language cafe

Δημοσιεύτηκε στο semifind.gr

Πώς η εργασία στο εξωτερικό αλλάζει τους ανθρώπους για πάντα

Related Posts