Τα νέα του ΙΝΑΝΕΠ

Γνωρίστε τις 18 καλύτερες startups της Ευρώπης

Γνωρίστε τις 18 καλύτερες startups της Ευρώπης

Για ακόμη έναν χρόνο διοργανώθηκε με επιτυχία ο Ευρωπαϊκός διαγωνισμός Startup Europe Awards ή αλλιώς «η Eurovision των Startups». Η τελετή απονομής των βραβείων πραγματοποιήθηκε στις 15 Νοεμβρίου 2018 στη Σόφια της Βουλγαρίας στο πλαίσιο του Startup Europe Summit, παρουσία της Επιτρόπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη Ψηφιακή Οικονομία και Κοινωνία κα. Mariya Gabriel. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν πάνω από 500 ηγέτες του ευρωπαϊκού επιχειρηματικού οικοσυστήματος. Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν ο Πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Boyko Borissov, η Δήμαρχος της Σόφια, Yordanka Fandakova, η Πρωθυπουργός της Σερβίας Ana Brnabić, ο Πρωθυπουργός της FYROM Zoran Zaev και ο Πρωθυπουργός του Κόσοβο Tomislav Donchev.

Οι νικητές των Startup Europe Awards στις 18 κατηγορίες είναι: Enova (Water), Biomyc (Green), Simbound (EdTech), Sky Tronic (IoT), Macedonian Honey (Climate), TOMMI (E-Health), Cyclefi (Smart Cities), Corrata (Cybersecurity), Helperbit (FinTech), FuVeX (Space), Courtsdesk (Legal), Uncovercity (Gastronomy), Eyesynth (Social), Plactherm (Energy), Italian Artisan (Fashion), Popertee (Creative), Evvos (AgriTech) and Live Electric Tours (Tourism).

Στο διαγωνισμό πήραν μέρος 134 startups από Ελλάδα, Ιρλανδία, Ρουμανία, Κύπρο, Κροατία, Ιταλία, Λουξεμβούργο, Βουλγαρία, Κόσοβο, Ισπανία, FYROM, Πορτογαλία, Ουγγαρία, Ουκρανία και Βέλγιο.Στο διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα από τον επίσημο διοργανωτή, το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας, πήραν μέρος 46 startups εκ των οποίων 12 επιλέχθηκαν να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα. Μία από αυτές κατάφερε να κερδίσει το βραβείο της καλύτερης ευρωπαϊκής startup στην κατηγορία Smart Cities. Πρόκειται για τη Cyclefi της οποίας CEO είναι ο Γιώργος Στέγγος.

Η Cyclefi και οι άλλοι νικητές των βραβείων θα κερδίσουν αναγνωσιμότητα μέσω του Media Partner Alliance ενώ θα έχουν πρόσβαση σε πρόγραμμα καθοδήγησης (στο πλαίσιο της διεθνοποίησης των προϊόντων τους), αλλά και πρόσβαση σε χρηματοδότηση μέσω του StartUp Europe Accelerator!

Πληροφορίες σχετικά με τους νικητές των Startup Europe Awards ανά κατηγορία

Κατηγορία: Water / Χώρα: Βουλγαρία / ENOVA http://www.enova-h2o.com

Σύστημα παρακολούθησης σχεδιασμένο με βάση τη νέα γενιά βιοαισθητήρων. Ικανό να ανιχνεύει και να ποσοστικοποιεί την οργανική ρύπανση στο νερό. Το σύστημα αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παρακολούθηση υδάτινων σωμάτων καθώς και να αποτελέσει μέρος συστημάτων ελέγχου σε διάφορες βιομηχανίες που ασχολούνται με το νερό.

CEOs: Valentin Nenov & Hyusein Yemendzhiev / Επικοινωνία: vnenov@enova-h2o.com  hyemendzhiev@enova-h2o.com

Κατηγορία: Green /Χώρα: Βουλγαρία / Biomyc / https://www.biomyc.eu

Στόχος είναι η ανάπτυξη ενός βιώσιμου, πλήρως βιο-αποδομήσιμου σύνθετου υλικού που προέρχεται από αγροτικά απόβλητα και μύκητες μανιταριών. Ένα σύνθετο υλικό βιομάζας, από το οποίο μπορεί να δημιουργηθεί ένα πλήθος προϊόντων – σωματιδίων, προστατευτικών συσκευασιών και δομικών υλικών.

CEOs: Deyan Georgiev & Atanas Enev / Επικοινωνία: deyan.georgiev@biomyc.eu  atanas.enev@biomyc.eu / +359 895 492 809

Κατηγορία: EdTech / Simbound / Χώρα: Ρουμανία / http://simbound.com/

Πλατφόρμα η οποία μέσω παιχνιδιών προσφέρει τη δυνατότητα στους χρήστες να εκπαιδευτούν στο Online Marketing.

CEO: Louis Havriliuc / Επικοινωνία: louis@simbound.com / +40723673388

Κατηγορία: IoT Category και αναγνώριση ως η καλύτερη γυναίκα επιχειρηματίας / Sky Tronic / Χώρα: Πολωνία / http://www.skytronic.com.pl/pl/

Η εταιρία στοχεύει στην επίλυση της ασταθούς πτήσης των drones σε δύσκολες καιρικές συνθήκες, όπως ο ισχυρός άνεμος και η μεταβολή της μάζας κατά τη μεταφορά του φορτίου.

CEO: Justyna Gudaszewska / Επικοινωνία: biuro@skytronic.com.pl / +48 693 354 580

Κατηγορία: Climate / Macedonian honey / Χώρα: FYROM /  https://www.macedonianhoney.com/

Ένας νέος τρόπος μελισσοκομίας με την εφεύρεση μιας νέας κυψέλης, της Elle Hive, με απώτερο σκοπό την επιβίωση των μελισσών.

 CEO: Elena Fidanoska / Επικοινωνία: elena.fidanoska@macedonianhoney.com / +38 971756021

Κατηγορία: E-Health / TOMMI / Χώρα: Italy / http://www.tommigame.com/

Ένα εργαλείο σχεδιασμένο για τη βελτίωση της θεραπευτικής εμπειρίας του ασθενούς. Δοκιμάζει τις ψυχοκινητικές δεξιότητες των παιδιών χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη για να συλλέξει και να αναλύσει σχετικά με τη θεραπεία δεδομένα που είναι χρήσιμα για τους γιατρούς για την παρακολούθηση των επιδόσεων του ασθενούς εγκαίρως.

CEO: Valentino Megale /Επικοινωνία: info@softcarestudios.com / +39 3665031485

Κατηγορία: Smart Cities /Cyclefi / Χώρα: Ελλάδα / http://www.cyclefi.com

Ένας μηχανισμός ο οποίος, μέσω μιας καινοτόμου τεχνολογίας αποκομιδής αποβλήτων, διασυνδέει τις επιδόσεις ανακύκλωσης και τις εκπτώσεις για τις online συναλλαγές, φέρνοντας επανάσταση στις Smart Cities στον τομέα της ανακύκλωσης.

CEO: Georgios Stengos / Επικοινωνία: george@cyclefi.com / +30 6983 278 278

Κατηγορία: Cybersecurity / Corrata / Χώρα: Ιρλανδία / https://corrata.com/

Πάροχος λύσεων επιχειρηματικής κινητικότητας σε οργανισμούς παγκοσμίως, παρέχοντάς τους τεχνολογία που προστατεύει την οργάνωσή τους από τους κινδύνους (κυβερνοχώρο, φήμη και οικονομικά) που σχετίζονται με τους υπαλλήλους τους και τη χρήση κινητών συσκευών.

CEO: Colm Healy / Επικοινωνία: colm.healy@corrata.com / +35 3872431761

Κατηγορία: Fintech / Helperbit / Χώρα: Ιταλία / https://app.helperbit.com

Μια πλατφόρμα ‘’διαφανών δωρεών’’ η οποία βοηθά να καταστεί σαφής και ορατή η ροή των χρημάτων, αποφεύγοντας τις ανεπάρκειες στη διαχείριση των κεφαλαίων για ανθρωπιστικές επείγουσες καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

CEO: Guido Baroncini Turricchia / Επικοινωνία: guido@helperbit.com / +39 389 8494844

Κατηγορία: Space /FUVEX / Χώρα: Ισπανία / http://www.fuvex.com/ 

Ένα αεροσκάφος που διευκολύνει την πτήση σε μεγάλες επεκτάσεις χάρη στην κάθετη απογείωση / προσγείωση του σε οποιαδήποτε επιφάνεια μέσω λειτουργίας με διπλή αυτονομία σε σύγκριση με τα συμβατικά αεροσκάφη.

CEO: Carlos Matilla Codesal / Επικοινωνία: c.matilla@fuvex.com / 0034 645 59 14 66

Κατηγορία: Gastronomy / Uncovercity / Χώρα: Ισπανία / https://uncovercity.com/

Προσφέρει στους χρήστες τη δυνατότητα να απολαύσουν γαστρονομικές εμπειρίες χωρίς να γνωρίζουν το τι θα δοκιμάσουν μέχρι να έρθει η ώρα.

CEO: Miguel Gil Martí / Επικοινωνία: migue@uncovercity.com / +34 651 627 677

Κατηγορία: Social / Eyesynth / Χώρα: Ισπανία / https://eyesynth.com/

H Eyesynth έχει ενσωματώσει ένα καινοτόμο σύστημα λογισμικού για να δημιουργήσει γυαλιά που καταγράφουν το χώρο γύρω μας σε 3 διαστάσεις, σε αυτό που αποκαλούν “αυξημένη εμπειρία αίσθησης”.

Επικοινωνία: antonio@eyesynth.com / +34 605 081 496

Κατηγορία: Tourism / Live Electric Tours / Χώρα: Πορτογαλία / www.liveelectrictours.com

Το Live Electric Tours είναι μια εμπειρία Self Drive σε 100% ηλεκτρικά οχήματα για τους τουρίστες στην πόλη της Λισαβόνας. Τα οχήματά τους είναι τα μόνα στον κόσμο, τα οποία είναι εξοπλισμένα με δωρεάν Wi-Fi, GPS Audio Guide και μια live κάμερα γεγονός που επιτρέπει να μοιραστείτε όλη την εμπειρία με την οικογένεια και τους φίλους στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης.

CEO: Djalmo Gomes / Επικοινωνία: djalmo.gomes@electric-rent.pt / +35 1935131547

 Κατηγορία: Fashion / Italian Artisan / Χώρα: Ιταλία /http://www.italian-artisan.com/

Μια startup που δίνει τη δυνατότητα σε διεθνείς μάρκες ρούχων και αξεσουάρ να παράγουν τη δική τους συλλογή με το πιστοποιητικό Made in Italy και να αυξήσουν τη δραστηριότητά τους με βιώσιμο τρόπο μέσω ψηφιακών εργαλείων.

CEO: David Clementoni / Επικοινωνία: david@italian-artisan.com / +39 3275787053

Κατηγορία: Agritech /Evvos / Χώρα: Λουξεμβούργο / https://www.evvos.com

Η Evvos σχεδιάζει και αναπτύσσει πλατφόρμα υπηρεσιών υλικού, firmware και cloud integration. Hardware και software συνεργάζονται για να εξασφαλίσουν τη βέλτιστη λειτουργικότητα μεταξύ αισθητήρων, συσκευών λήψης δεδομένων και λογισμικού.

CEO: Georgi Taskov / Επικοινωνία: gtaskov@evvos.com / +352 691 444 586

Κατηγορία: Legal / Courtdesk / Country: Ιρλανδία / https://www.courtsdesk.com/

Κορυφαία υπηρεσία ειδήσεων και ερευνητική βάση δεδομένων για λεπτομέρειες σχετικά με όλα τα δικαστήρια του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ιρλανδίας. Ως ερευνητικό εργαλείο, η πλατφόρμα επιτρέπει στους χρήστες να παρακολουθούν άτομα που συμμετέχουν στις δίκες.

CEO: Enda Leahy / Επικοινωνία: enda@courtsdesk.com / +35 3862432465

Κατηγορία: Energy / Plactherm / Χώρα: Ισπανία / http://plactherm.com/

Το Plactherm είναι ένα επαναστατικό σύστημα θέρμανσης το οποίο μέσα από ένα ευφυές σύστημα ακτινοβόλων δαπέδων, παράγονται ανεξάρτητες θερμικές ζώνες, εξοικονομώντας έως και 30% της κατανάλωσης ενέργειας.

CEO: Felipe Velasco Albornoz / Επικοινωνία: felipe@explodedview.es / +34 667 339 475

Κατηγορία: Creative / Popertee / Χώρα: Ιρλανδία / https://popertee.ai/

Το Popertee χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη προκειμένου να ταιριάξει τα άτομα με την τοποθεσία, επιτρέποντας σε εταιρίες να ανακαλύψουν και να κλείσουν χώρους για τις εκστρατείες μάρκετινγκ και λιανικής πώλησης.

CEO: Lucinda Kelly /Επικοινωνία: lucinda@popertee.com

Γνωρίστε τις 18 καλύτερες startups της Ευρώπης

Related Posts