Τα νέα του ΙΝΑΝΕΠ

Έρευνα για την επιχειρηματικότητα σε άτομα ΡΟΜΑ

Η επιχειρηματικότητα είναι μια πολυδιάστατη και δύσκολη στην υλοποίηση έννοια. Η κατάσταση είναι ακόμα πιο δύσκολη όταν μιλάμε για επιχειρηματικότητα σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες. Μια ανάλογη περίπτωση είναι αυτή των Ρομά.

Τα ποσοστά επιχειρηματικότητας ατόμων Ρομά σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ είναι σχεδόν μηδαμινά. Στο πλαίσιο του Ευρωπαικού προγράμματος “A new ENTRance”  θα αναπτυχθεί ειδικό πρόγραμμα σπουδών στοχευμένο στην ομαδα στόχο των Ρομά το οποίο θα βασιστεί σε σχετική έρευνα που θα πραγματοποιηθεί έτσι ώστε να διαπιστωθούν οι ανάγκες τους πάνω στο θέμα. Στόχος είναι να εκπαιδευτούν έτσι ώστε να είναι σε θέση να δημιουργήσουν τις δικές τους επιχειρήσεις και να γίνουν αυτοαπασχολούμενοι.

Στο πλαίσιο αυτό, καλούνται εμπειρογνώμονες (σύμβουλοι επιχειρήσεων, εκπαιδευτές, εκπρόσωποι δημοσίων αρχών, πανεπιστημίων, ενώσεων κοκ.) που έχουν ασχοληθεί ή ασχολούνται με τη συγκεκριμένη ομάδα στόχο, να συμμετάσχουν στην έρευνα σχετικά με τη «ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΩΝ ΡΟΜΑ».

Προκειμένου να συμμετάσχετε παρακαλώ επισκεφθείτε τον σύνδεσμο και απαντήστε στις ερωτήσεις. Το ερωτηματολόγιο συμπληρώνεται ηλεκτρονικά και ο εκτιμώμενος χρόνος συμπλήρωσης είναι περίπου 10 λεπτά.

Σχετικό Άρθρο:  Μπορούν οι γυναίκες επιχειρηματίες του κοινωνικού τομέα «να βγουν από το καβούκι τους»;

Μπορείτε να συμπληρώσετε το ερωτηματολόγιο μέχρι  05/02/2017.

Έρευνα για την επιχειρηματικότητα σε άτομα ΡΟΜΑ

Related Posts