by Institute of Entrepreneurship Development iED

Ημερίδα ”Νεολαία που Καινοτομεί” στις 14 Νοεμβρίου 2019

Στις 14 Νοέμβριου 2019 και ώρα 18:30, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος διοργανώνει εκδήλωση με τίτλο «Η ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ, από τη γη στο πιάτο». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας  «ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  ΚΟΥΜΑΣ» (28ης Οκτωβρίου 9, Λάρισα).

Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας. Οι γαλλικές και ελληνικές καινοτομίες που θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης μας προσκαλούν να προβληματιστούμε, προκειμένου να οικοδομήσουμε καινοτόμους, βιώσιμους και ανθεκτικούς τομείς γεωργικών προϊόντων διατροφής. Ερευνητές και νεοφυείς επιχειρηματίες από τη Θεσσαλία και τη Γαλλία θα παρουσιάσουν καινοτόμες πρωτοβουλίες που μετασχηματίζουν τη βιομηχανία γεωργικών προϊόντων διατροφής: παρουσιάζουν τα αντιοξειδωτικά ώστε οι καταναλωτές να φροντίζουν την υγεία τους, δημιουργούν εγκαταστάσεις για προσωποποιημένη επιλογή προϊόντων στο κατάστημα, αλλάζουν την  ζωή των γεωργών διευκολύνοντας την διαχείριση των καλλιεργειών. Εκτός των άλλων  μας παροτρύνουν να επανεξετάσουμε τις συνήθειες παραγωγής και κατανάλωσης με στόχο την βελτίωση τους.

Στο περιθώριο αυτών των παρουσιάσεων, θα διοργανωθεί μια μικρή έκθεση προϊόντων ώστε το κοινό να ανακαλύψει από κοντά τις καινοτομίες με την παράλληλη προβολή των επιχειρήσεων που συμμετέχουν. Ο συντονισμός της βραδιάς θα γίνει από την κ. Βουλγαράκη, Διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος στη Λάρισα και τον κ. Γιάννη Γιαννακόπουλο, δημοσιογράφο.

Πρόγραμμα της εκδήλωσης

18.30-19.00: Εισαγωγή

Έναρξη της βραδιάς:

  • Mohamed Rochdi, Ακόλουθος Επιστημονικής και Πανεπιστημιακής Συνεργασίας της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Ελλάδα και Χρύσα Βουλγαράκη, Διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος στη Λάρισα.
  • Χαιρετισμός από το Πανεπιστημίο Θεσσαλίας και το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας.

19.00-20.15: Παρουσιάσεις

  • Δημήτρης Κουρέτας, καθηγητής του  Τμήματος Φυσιολογίας Ζωικών Οργανισμών και Τοξικολογίας και ιδρυτής της νεοφυούς επιχείρησης Foodoxys.
  • Κωνσταντίνος Πετρωτός, καθηγητής στο Τμήμα Μηχανικής Βιοσυστημάτων, ΤΕΙ Λάρισας.

Aleksandra Mandic, συνιδρύτρια της νεοφυούς επιχείρησης Kwalito.

– Βαγγέλης Καραθάνος, ιδρυτής της νεοφυούς επιχείρησης Geabit.

20.15-21.15: Συζήτηση

       «Ποιο είναι το μέλλον της διατροφής και της γεωργίας στη Γαλλία και στην    

        Ελλάδα;»,

21.15: Λήξη και περιήγηση στους πάγκους με τα προϊόντα

Είσοδος Ελεύθερη. Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής

Τελευταία Νέα

Νέα Πρόσκληση για Χρηματοδοτική Στήριξη Επενδύσεων...

Μικρομεσαίες επιχειρήσεις μπορούν να λάβουν επιχορηγήσεις έως και 50.000 ευρώ! Το πρόγραμμα επιχορήγησης επενδύσεων πράσινης μετάβασης του έργου STAGE ανακοίνωσε τη δεύτερη πρόσκληση του.   Το STAGE...

Εικονική Πραγματικότητα και Εκπαίδευση: Μια Νέα...

Η εικονική πραγματικότητα και η εκπαίδευση είναι δύο κλάδοι που αλληλεπιδρούν ραγδαία, ανοίγοντας νέους ορίζοντες στη μάθηση. Με την τεχνολογική εξέλιξη των τελευταίων ετών,...

SEW Larissa 2024: Ολοκληρώθηκε με Επιτυχία...

Το SEW Larissa 2024 πραγματοποιήθηκε με πλήθος συμμετεχόντων την Πέμπτη 14 Μαρτίου, στο Πάρκο Καινοτομίας JOIST στην Λάρισα. Το Startup Europe Week, που τελεί...

Ανάπτυξη Ψηφιακών Δεξιοτήτων: Το Συνώνυμο της...

Στην εποχή της ψηφιακής επανάστασης, η ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων αποτελεί πυρήνα της προσωπικής και επαγγελματικής εξέλιξης. Με την ταχεία εξέλιξη της τεχνολογίας και την...

Γυναικεία Επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα: Προκλήσεις και...

Η ανάπτυξη της γυναικείας επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα αποτελεί έναν σημαντικό παράγοντα για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της χώρας. Παρά την εμφανή πρόοδο τα...