by Institute of Entrepreneurship Development iED

5η Διακρατική Συνάντηση για το έργο Certification of Disadvantaged Women in Remote Areas

Στις 11-12 Ιουλίου 2013, πραγματοποιήθηκε στη Σαβολίννα Φιλανδίας η πέμπτη διακρατική συνάντηση του Ευρωπαϊκού έργου με τίτλο  “Certification of disadvantaged women in remote areas”, που υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος LDV Transfer of innovation.

Κύριο θέμα συζήτησης αποτέλεσε η διαδικασία πιστοποίησης των γυναικών που βρίσκονται σε μειονεκτική θέση και σε απομακρυσμένες περιοχές, η οποία θα πραγματοποιηθεί κατά κύριο λόγο μέσω διαδικτύου και της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Moodle.

Η πιστοποίηση έχει ως στόχο να αξιολογήσει το εκπαιδευτικό και επαγγελματικό υπόβαθρο της υποψήφιας, δίνοντας προσοχή στις δεξιότητες που απέκτησε κατά τη διάρκεια άτυπων διαδικασιών εκπαίδευσης. Η πιστοποίηση θα διεξάγεται σε 8 επίπεδα, Α1 Α2 Β1 Β2 Β3 C1 C2 C3, (Α1 είναι το υψηλότερο επίπεδο), τα οποία αναφέρονται στα 8 επίπεδα του Ευρωπαϊκού Πλαισίου Προσόντων και σχετίζονται με τις γνώσεις, ικανότητες και δεξιότητες που κάθε μία διαθέτει.

Σε γενικές γραμμές, η διαδικασία πιστοποίησης χρησιμοποιεί επτά εργαλεία αξιολόγησης:

  • Βιογραφικό σημείωμα
  • Τεστ Ικανοτήτων
  • Philosophy statement
  • Αξιολόγηση συνοδευτικών αναφορών
  • Τεστ γνώσεων στην επιχειρηματικότητα
  • Μελέτη περίπτωσης
  • Παρουσίαση Μελέτης περίπτωσης

Βασική ομάδα στόχου του έργου αποτελούν οι γυναίκες απομακρυσμένων περιοχών που διαθέτουν λιγότερες ευκαιρίες επαγγελματικής ένταξης παρέχοντας τη δυνατότητα να αναπτύξουν και να αναγνωρίσουν δεξιότητες και ικανότητες στον τομέα της επιχειρηματικότητας και επιπλέον να διευκολύνουν την είσοδό τους στην αγορά εργασίας, μέσω της καθιέρωσης ευρωπαϊκών προτύπων πιστοποίησης.

Επόμενη σημαντική δράση του έργου θα αποτελέσει η διαδικασία προσέλκυσης της ομάδας στόχου και η διεξαγωγή της πιλοτικής διαδικασίας πιστοποίησης σε όλες τις χώρες που συμμετέχουν στο έργο.

Στην συνάντηση παρευρέθηκε ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας Δρ. Αναστάσιος Βασιλειάδης, καθώς και οι εταίροι του έργου από την Πολωνία, την Ιταλία, την Φιλανδία και την Ισπανία.

 


Το έργο χρηματοδοτείται με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και υλοποιείται στο πλαίσιο του τομεακού προγράμματος Leonardo Da Vinci, Μεταφορά Καινοτομίας του ευρωπαϊκού προγράμματος «Δια Βίου Μάθηση».

Η παρούσα δημοσίευση δεσμεύει μόνο τον συντάκτη της και η Επιτροπή δεν ευθύνεται για τυχόν χρήση των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτήν.

Откъде да купя икона

Τελευταία Νέα

Ανοικτή Πρόσκληση: Online Σεμινάριο για την...

Είστε νέος/α επιχειρηματίας ή ενδιαφέρεστε για την επιχειρηματικότητα και τη βιώσιμη ανάπτυξη; Θέλετε να εξελίξετε τις γνώσεις σας και να ενσωματώσετε τις αρχές της...

Διαδραστικό βιβλίο SAHHim: Καλλιεργώντας Υγιείς Τρόπους...

Το SAHHim δημιουργήθηκε για να βελτιώσει τις γνώσεις, τις δεξιότητες και τις ικανότητες των μαθητών με ειδικές ανάγκες (SSN) και των εκπαιδευτικών τους σχετικά...

Έρευνα για την Ανάπτυξη Ψηφιακών Δεξιοτήτων...

Δηλώστε συμμετοχή στην έρευνα που απευθύνεται σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις και στοχεύει στην ανάπτυξη ενός ευέλικτου και πιστοποιημένου προγράμματος επανεκπαίδευσης (reskilling) για πρόσφατους πτυχιούχους και...

Νέα Πρόσκληση για Χρηματοδοτική Στήριξη Επενδύσεων...

Μικρομεσαίες επιχειρήσεις μπορούν να λάβουν επιχορηγήσεις έως και 50.000 ευρώ! Το πρόγραμμα επιχορήγησης επενδύσεων πράσινης μετάβασης του έργου STAGE ανακοίνωσε τη δεύτερη πρόσκληση του.   Το STAGE...

Εικονική Πραγματικότητα και Εκπαίδευση: Μια Νέα...

Η εικονική πραγματικότητα και η εκπαίδευση είναι δύο κλάδοι που αλληλεπιδρούν ραγδαία, ανοίγοντας νέους ορίζοντες στη μάθηση. Με την τεχνολογική εξέλιξη των τελευταίων ετών,...